Let’s go Gili! Witte stranden, schildpadden en blauwe zee

Na Nusa Lembongan was het tijd voor de volgende stop. We hebben een open ticket geboekt bij Scoot cruises met verschillende stops waaronder ook de Gili’s.

Gili T.
We zijn begonnen op Gili Trawangan ook wel Gili T. Dit eiland is autovrij, dus hier gaat alles met paard en wagen of op de fiets. Overigens moet je dan alsnog oppassen op straat want de paard met wagens gaan vrij hard door de straten en af en toe slaat er een op hol.

Gili T. staat bekend als het partyeiland van de Gili’s. Je vind hier dan ook veel jonge backpackers, kroegjes en beerpong. Vooraf hadden we bedacht dat we hier 2 nachten zouden blijven en dit was uiteindelijk ook genoeg. Ondanks het imago van partyeiland valt het mee wanneer je de hoofdstraat uitloopt. Weinig drukte en kun je genieten van de leuke reggae barretjes op het strand. Ik bedoel, wij zijn natuurlijk al oud en komen voor de rust en niet voor de party ;-).

De eerste avond zijn wij gaan eten bij de Night Market, kleine stalletjes met eten waar je, je bord kunt vullen met indo food voor nog geen 3 euro. Johan was een blij man ;-). Je schuift aan bij tafeltjes waardoor je weer aan de praat raakt. Hier hebben we ons dan ook prima vermaakt met de verhalen van een aantal gasten bij ons aan tafel zaten met als mushroomshake als onderwerp, interessante verhalen dus! Daarna een film gekeken op het strand, aangezien we door Penoza heen waren moesten we iets. Dit zie je op deze eilanden veel, groot scherm, zitzakken en een gratis film. Uiteraard moet je wel even een drankje bestellen. 

Volgende ochtend hebben we 2 SUP’s gehuurd om schildpadden te spotten. Gili T. staat naast de party ook hierom bekend en er wordt daarom veel gesnorkeld en gedoken. Aangezien wij na Nusa Lembongan uitgesnorkeld waren leek dit ons een leuke manier. Het water is hier echt ongelooflijk helder en vanaf je SUP kun je alles zien. Na een tijdje had Johan de hoop al een beetje opgegeven en toen was daar, tadaaaaa de schildpad a.k.a. cool turtle! Hoe tof?! Check, weer een vinkje op de bucketlist.

Gili Air
De dag erna was het tijd om naar Gili Air te gaan. Een boottocht van welgeteld 10 minuten met tussenstop op GIli Meno. Gili Air is een stuk kleiner en rustiger. Na aangekomen te zijn bij de geboekte acco (die echt een beetje smerig was) zijn we rondje gaan lopen. Om te kijken wat er allemaal te sjouwen is en op zoek naar een andere kamer. Nu kwamen we al snel Mr. Uluwatu (had een petje van Uluwatu op, dus vandaar) tegen die een kamer verhuurde voor zijn oom. De kamers waren net nieuw, tegen een goede prijs en tegenover een echte Italiaanse pizzeria, fijn want we waren een beetje nasi goreng moe. Dus de volgende dag gelijk maar verhuisd. 

Op Gili Air hebben we fietsen gehuurd en om het eiland rond te fietsen, dat is vrij snel gebeurd. Onderweg hebben we nog snorkelsetjes gehuurd dus konden we overal snorkelen. Uiteindelijk kwamen we bij Legend Bar, zeker de moeite waard! Bob Marley op de achtergrond, hangen vlak aan het water kortom niets meer aan doen.

Wat ons opviel is dat het overal erg rustig was, veel lege resorts en relatief weinig toeristen. Uiteraard wel prima! Uiteindelijk was het na 2 dagen weer tijd om door te gaan. Voor ons was dit wel genoeg, Johan moest weer nodig surfen.

De Gili’s zijn mooie eilanden, mooie witte stranden en blauwe zee precies zoals de plaatjes. Zeker als je goed kunt strandliggen is dit een aanrader. Aangezien wij dit niet kunnen was dit voor ons precies goed.

Wat vonden we leuk op de Gili’s?
Gili T. – Night Market voor het avondeten #tipvanjohan
Gili T. – SUP’s huren om schildpadden te spotten of naar Gili Meno
Gili Air – Legend Bar, genieten van een juice op een bankje die zo goed als in het water staan
Gili Air – Coffee & Thyme, ja toch weer die koffie..
Gili Air – Gili Bliss, hier hebben ze ook smoothiebowls etc.

En door! Next stop, Lombok!

xManon

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search