Lombok; surfen, ginger tea & schaken

Lombok was de volgende stop. Vooraf wisten we niet goed wat we moesten verwachten omdat we nogal wisselende verhalen hebben gehoord. Time to find out!

Vanaf Gili Air met de boot naar Lombok (Senggigi) duurt ongeveer 20 minuten. Aangekomen op Senggigi viel het ons wat tegen, ontzettend rustig en geen surf. Daarom besloten om de volgende dag gelijk door te reizen naar Kuta Lombok. 

Kuta Lembok
Volgende ochtend stond de chauf klaar om ons naar Kuta Lombok te brengen. Na ongeveer 10 minuten stonden we weer stil langs de kant van de weg. Auto stuk! De chauffeur had er zelf de grootste lol om en belde een ander die ons even later op kwam pikken en naar Kuta Lombok reed. Onderweg genoten van de omgeving en heel heel veel Bob Marley.

In Kuta Lombok hebben we gelijk een brommer gehuurd om de omgeving te checken. Na een heerlijke lunch bij Le Bazar zijn we richting Gerupuk gereden. Dit is ongeveer een half uurtje op de brommer langs het strand en door de jungle. Met een beetje mazzel zie je zelfs apen. Gerupuk is een heel klein dorpje waar een aantal surfspots in de buurt liggen. Op de spots kom je door middel van een bootje, weer eens wat anders!

Na wat rond gelopen te hebben zagen we een hele toffe kamer op de perfecte locatie. Uiteindelijk bleek dat deze nog niet verhuurd was en aangezien we geen zin hadden om elke dag een half uur te rijden was dit perfect! Voor de volgende dag gelijk maar de kamer vastgelegd. Voordat we verhuisden naar Gerupuk wilde ik nog heel graag een yogales doen. Op aanraden van de host van het guesthouse was dat bij Ashtari yoga vanwege het geweldige uitzicht. Aangezien ik de enige was had ik een privé les op de mooiste plek waar ik ooit yoga heb gedaan.

Gerupuk
In Gerupuk zelf heb je niet zoveel. Er is een restaurant en een bakery. Nu hadden wij het geluk dat de kamer die wij huurden van dezelfde eigenaar was als de bakery waardoor we elke ochtend zelf een ontbijtje uit mochten kiezen. De Shake and Bake bakery, was iets wat je totaal niet verwacht hier, lees: smoothies, lekkere broodjes en zelfgemaakte powerbars. De dagen in Gerupuk waren vooral gevuld met surfen, schaken en ginger tea drinken. Schaken? Ja, schaken! Er was namelijk heel weinig te doen en er stond een schaakspel. Dus na het surfen bestelden we een ginger tea en gingen schaken. Uiteindelijk was het een gelijkspel, ondanks dat Johan vroeger schaakles heeft gehad. Dit is een minder stoer verhaal van Johan.

Lombok was mooi, rustig (weinig toeristen) en nog niet zo ontwikkeld als Bali. Wij zelf vonden Kuta Lombok en Gerupuk het leukste. Ondanks dat er, naast het surfen in Gerupuk niet veel te doen was, hebben wij er ons heel goed vermaakt. We zijn hier uiteindelijk 5 dagen geweest voordat we weer vertrokken naar Bali.

Yes! Daar issie weer ;-)! #tipvanmanon

– Een yogales bij Ashtari Yoga met een fantastisch uitzicht Kuta Lombok
– Mezze bij El Bazar Kuta Lombok
– Cocktail bij The Bus  Kuta Lombok
– Ontbijt bij Shake and Bake bakery Gerupuk
– De berg bij Gerupuk beklimmen voor de sunset

xManon & Johan

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search