Nusa Lembongan, enjoying the island vibes!

Joe! Zijn we weer! Live vanuit Nusa Lembongan en over een uurtje vertrekken we naar de Gili’s. Zwaar leven ;-).

Afgelopen zondag zijn we als echte VIP’s vertrokken vanuit Sanur naar Nusa Lembongan. Wat een briljant eiland is (alweer).

Na aankomst hebben we kennisgemaakt met “Skinny” de legend van ons guesthouse Kawans Inn. Bij Skinny is alles no problem, ook als hij niet begrijpt wat je bedoeld. Dus nadat we een brommer hadden gehuurd, Johan had een dealtje met Skinny gemaakt, no problem. Zijn we het eiland gaan verkennen. 

Nusa Ceningan
Op Nusa Lembongan zijn de wegen nog wel redelijk maar als we over de brug rijden (wat al een ervaring opzich is) naar Nusa Ceningan wordt het vooral in de bergen wat hobbelig. De wegen/paden bestaan voor de helft uit asfalt en de andere helft zijn gaten. Na een halve dag letterlijk gehobbeld te hebben kwamen we uit bij Le Pirate. Dit is echt super leuk en als het binnen je budget past moet je hier ook echt verblijven in een van de schattige huisjes. Mocht het boven je budget zijn, zoals bij ons ;-). Dan kun je er ook heerlijk eten en hangen bij het zwembad met een te gek uitzicht.

Nusa Lembongan
Verder zijn we op Nusa Lembongan gebleven. Je hebt hier een strand, Coconut Beach dat vlakbij de surfspot Playground ligt. Hier verhuren ze sups en surfboards. Het is dan echt heel tof om met laag water over het rif/koraal te suppen. Of met zonsondergang het water op, dat is ook zeker de moeite  (#tipvanmanon).

Nusa Lembongan staat bekend om het duiken en snorkelen. Nu heb je hier ook de kans dat je een Manta Ray tegenkomt. Dit is een gigantische rog. Dus op zoek naar de Manta Ray! Nadat we een trip hadden geboekt vertelde de dude van de trip dat hij ze al een paar dagen niet had gezien dus de kans is 95% dat je ‘m ziet (kortom als je ‘m niet ziet dan valt dat altijd onder die andere 5%). 

Donderdagochtend was het zover. Johan had al een paar gebedjes gedaan voor de Manta Ray. Na een kwartiertje op de boot kwamen we op de eerste plek waar ze zouden kunnen zijn. En tadaaaa daar kwam de big boy aan en hij was huge! Na nog op 3 andere spots te hebben gesnorkeld kwamen we op de terugweg nog dolfijnen tegen. Is weer een vinkje (of 2) op de bucketlist, hats!

Stoere verhalen van Johan #2.
Jawel we hebben een vervolg! Na het het raftavontuur (zie vorige blog) kan Johan weer een verhaal toevoegen aan zijn stoere verhalen. Het is namelijk zo, er is hier een rif. Op een ochtend gingen we suppen en er stonden wat golfjes. En Johan zou Johan niet zijn als hij daar toch wel iets mee moest doen. Dus Johan viel na een dappere poging in de golf van de sup op het rif en heeft nu een vrij groot aandenken van Nusa Lembongan op z’n schouder. 

Dat was ‘m weer! Hierbij nog wat tips van wat wij erg leuk vonden #tipvanmanon:

– de morning date breakfast smoothie bij de Bali Eco Deli
– naar Devil’s tear (met opkomend water)
– Pepes Tofu bij Warung Pandok Baruna
– Happy hour bij the Deck (op zondag met DJ en zonsondergang, yay!)

xManon

Recommended Posts
Showing 2 comments
 • Liesbeth
  Reply

  Heerlijk om een beetje jullie avontuur mee te beleven!!!! Heb zelf een vakantiegevoel door jullie blog. Veel plezier nog XXX

  • Manon Quartel
   Reply

   Aaah thanks voor berichtje! Leuk om te lezen! Komt goed en jullie bij de Foo Fighters, zijn zoooo tof live!

   X Manon

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search