Thailand – Olifanten, Loy Krathong en BANG!kok

Jooooeeee Thailand! Iets waar Johan en ik ons al lang op verheugden. Omdat we beide al in het zuiden waren geweest en we nog genoeg eilanden in de Filipijnen krijgen, hadden we vooraf besloten om voor het noorden en Bangkok te gaan.

Vanuit Luang Prabang vlogen we naar Chiang Mai. Waarom weet ik niet maar, we hadden allebei het idee dat Chiang Mai een klein stadje zou zijn. Nu denkt iedereen vast, ja duh dat is niet zo is maar hè! Aangekomen in Chiang Mai hebben we eerst een beetje rondgelopen. Ons guesthouse lag in het oude district en dat was super relaxed. De sfeer in Chiang Mai is zo easy, leuke tentjes en goede koffie (dat zijn belangrijke dingen ;-)).

Er is genoeg te doen. Zo hebben wij een dag een fiets gehuurd en wat rondgereden (naar o.a. de H&M & Zara!!!) en zijn we een dagje op de scooter de berg op gereden om de tempel te bezoeken. Maar je kunt bijvoorbeeld ook een massage nemen bij vrouwelijke ex-gedetineerde, lekker Orange is the new black.

Nu moesten we nog wel een aantal dingen van onze lijst strepen in Chiang Mai, dus daar gingen we ook mee aan de slag. Zo wilden we graag ziplinen en naar de olifanten. Maar dan niet hetgeen waar de olifanten gebruikt worden voor het toerisme, dus niet bereden worden, goed verzorgt worden etc. Na deze eisen blijven er nog 100 bedrijven over die dit aanbieden. Dus na een redelijke zoektocht kwamen we er dan bij een die ons wel geschikt leek.

CHIANG MAI
Olifanten
We werden ’s ochtends opgehaald en met een pick up naar het “opvangcentrum” gereden. Hier werden olifanten opgevangen, die gered zijn omdat ze bijvoorbeeld gebruikt werden om toeristen te vervoeren. Aangekomen moesten we een “traditioneel” shirt aan en gingen we kennismaken met de olifanten, mochten we ze voeren en aaien. Super leuk! De baby dan want de rest was huge! Na de nodige bananen te hebben gevoerd was het tijd om, om te kleden voor het wassen van de olifanten. Eerst een modderbad en daarna afspoelen in de rivier. Vooral de kleinste olifant ging helemaal los!

Je zag dat ze ervan genoten maar toch hadden we het idee dat het niet helemaal was zoals ze het deden voorkomen op hun website en in de folders. Uiteindelijk gaat het er gewoon om dat er geld wordt verdient. Was het tof? Ja! Zagen de olifanten er goed uit? Ja! Werd er op gereden? Nee! Het was een toffe ervaring maar mocht je zoiets willen doen zoek dan goed uit waar en laat je goed informeren of doe het niet. In ons geval was het wel oké, wij hadden meer informatie verwacht over wat de organisatie precies deed etc.

Uiteindelijk zijn we vrij lang in Chiang Mai gebleven. De vibe van de stad vonden we fijn, genoeg te doen en leuke tentjes. In eerste instantie wilde we nog naar Pai of Chiang Rai maar dat zou precies halverwege Loy Krathong vallen dus dit hebben we geskipt. Goede reden om nog een keer terug te gaan naar het noorden van Thailand. 

Loy Krathong
Nu was het min of meer toevallig dat wij er waren terwijl het Loy Krathong (lichtjesfestival) plaatsvond. Het begon met de optocht door de stad. De dag erna was het tijd voor het grote festival. Er werd ons vooraf verteld dat er geen wensballonnen meer werden opgelaten in verband met de veiligheid, wel de wensbootjes in het water. Dus om een uur of 7 zijn we de stad ingelopen, wat was dat VET! Overal mensen en vooral overal wensballonnen (toch wel) die de lucht in werden gelaten. Duizenden lichtjes, onbeschrijfelijk mooi. Daarna was het tijd voor een wensbootje, Johan vond het onzin, mja als iets geluk geeft waarom niet ;-)? Baat het niet schaadt het niet. Het idee van de bootjes is dat je een wens doet voor komend jaar en de mindere dingen met het bootje meegeeft (zo is het ons uitgelegd). Anyway, mocht je de kans krijgen om ooit Loy Krathong mee te maken, doe het dan! Het is zo bijzonder, indrukwekkend en druk!

#TIPVANMANON
#tipvanmanon – eten & drinken
– Simple Market, pleintje met allemaal foodtrucks
– Bamboo Bee, by far de lekkerste pad thai die we gegeten hebben. Daarnaast nog veel meer lekkere curry’s
– Taste of heaven, vegetarisch en heel lekker!
– Rockpresso, heule lekkere koffie, niet duur en om de hoek van Wayside Guesthouse.
– Graph Cafe, een super grappig iniminie koffietentje

#tipvanmanon – slapen
– Wayside Guesthouse, goede ligging, goedkoop, schoon en netjes. Vriendelijke owners die je graag helpen.
– House No. 11, super leuk straatje met een fijne bakkerij ernaast

#tipvanmanon – activiteiten
– Ziplinen
– Hardlopen door het park (of gewoon hangen), kijken naar het slacklinen of de aerobics.
– Fiets huren en het oude district verkennen
– Met de scooter naar de tempel op de berg
– Naar de bioscoop, waar je voor de film moet gaan staan tijdens het volkslied voor de koning

BANG!KOK
Yes! Bangkok! Daar hadden we dus ook vette zin in! Het leuke was dat Patrick en Geeske er ook waren dus dubbel leuk! 

Aangekomen bij ons iets wat crappy guesthouse waren daar Patrick en Geeske al. Opgefrist en op pad, natuurlijk eerst richting Koh San Road! Daar rondgelopen, wat gegeten en gedronken en bijgekletst. Bangkok is lekker extreem, het gaat van links naar rechts, alles kan. Je ziet er van alles (wat een legends), het is fantastisch. Uiteindelijk zijn wie die avond bij een Volkswagen T1 cocktailbar terecht gekomen waar we Patrick zijn verjaardag alvast een beetje gevierd hebben.

Zondag zijn we naar de Sunday Market geweest.. Dit is een heule grote overdekte markt met eigenlijk ALLES en VEEL. Van schoenen tot huisdieren, you name it, they have it! Daarnaast zit een park waar je heel goed kunt chillen, dus dit ook maar even gedaan. De rest van de dag door Bangkok geslenterd. En op tijd naar bed want de dag erna was het tijd voor Co!

Co van Kessel
De fietstochten van Co van Kessel zijn een begrip. Volgens mij heeft 90% van de Nederlanders die Bangkok bezocht heeft deze fietstocht gedaan, maar he! De man is een legend! Dus wekker zetten want om 07.00 moesten we al aanwezig zijn bij het kantoor van Co. Vanuit daar vertrokken we op de fiets door Chinatown, fietsend over de markten, door de rijstvelden en op de boot. Ge-ni-aal! Wij hebben er met z’n vieren keihard van genoten. ’s Middags hadden we Rummiclub in een chill barretje omdat we allemaal stik gaar waren van het fietsen.

Voor ons was het de volgende dag al weer tijd om door te gaan naar Cambodja, afscheid genomen van Patrick en Geeske die nog verder gingen in Thailand.

Thailand is makkelijk, zoo relaxed, heerlijk eten en wel een beetje onze lievelings <3.

#TIPVANMANON
– Uber, deze app werkt heel goed in Bangkok. Overigens hebben we deze tijdens onze trip al veel gebruikt.
– Co van Kessel!!
– Sunday Market
– Gewoon verdwalen in Bangkok

Recommended Posts
Comments
  • Mirella en Jagger Jax
    Reply

    Toffe blog. Leuk wat terug te lezen van de spots die ik ooit bezocht. Bin there done that!
    Geniet maar lekker verder. Al kijken wij ook uit naar jullie weer zien.
    X

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search