Wij vervelen ons nog niet! Groetjes uit Bali!

Inmiddels zijn we al weer 3 weken op pad!

De afgelopen twee weken zijn we op Bali gebleven. Naast het surfen, vooral bij Old Man’s. Dat is toch wel onze favorieten spot met golven voor Johan en beginners golven voor mij, zijn we een paar dagen op pad geweest. Want we moeten natuurlijk ook een beetje cultuur opsnuiven, zijn we niet zo goed in.

Ubud
We zijn een weekend op de brommer naar Ubud geweest. Vanaf waar we Villa di Uma is dit ongeveer anderhalf uur rijden. Ondanks dat het zo dichtbij is zit je in een totaal andere omgeving. Na een guesthouse te hebben gevonden zijn we met de brommer op pad gegaan door de rijstvelden. Onwijs mooi en heel anders dan de afgelopen week. Onderweg zijn we gestopt voor een “organic meal” dat was erg interessant.

Op onze bucketlist stond nog het raften door de jungle van Ubud. Toeristisch maar wat vet! Nu hadden wij nogal een heftige instructor als ik het vergelijk met de andere rafts maar dat maakte het alleen maar leuker. Ook wat spannender aangezien Johan uit de raft viel tussen een andere raft en een rotswand, die kan weer toegevoegd worden aan de stoere verhalen. Joeee!

Ubud is eigenlijk het hippie centrum van Bali met een organic market, overal yoga en vooral veel groen. Zeker een aanrader om een keer heen te gaan! Zelf zijn we niet naar de Monkey Forrest geweest omdat ons dat niet echt trok dus geen verhalen daar over.

Uluwatu
Ook hebben we nog een dagje Uluwatu en Dream Beach gedaan. Uluwatu is een van bekendere surfspots ter wereld (lees ver boven ons niveau, zeker die van mij). Maar aangezien Johan z’n surfboard gerepareerd moest worden na een klein scooterongelukje zijn we weer een dagje op pad gegaan met onze trouwe brommert om gewoon te kijken hoe het er is.

Omdat we in Ubud niet naar Monkey Forrest zijn gegaan was het te gek om hier wat apen te zien die in en om het dorp rondhangen en eten uit de offers pikken. Verder kun je bij Single Fin op het terras genieten van het heule mooie uitzicht en de surfers in actie.

Hier nog een paar tips van wat wij erg leuk vonden:

– Raften in Ubud
– Ontbijten bij The Moose Espressobar (en wederom lekkere koffie)
– Een Uluwatu bowl eten bij Nalu Bowls
– Sunset Flow (yoga) bij Desa Seni, ik dan Johan niet. Er viel ook nog een enorme gekko van het dak tijdens de les.

Inmiddels zijn we verder gegaan en zitten we op Nusa Lembongan. En dat is vet!

xManon

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search